De hybride cloud, wat is het?

‘De cloud’ is een term voor het geheel van IT infrastructuur, hardware, software, diensten, toegang, connectiviteit en andere elementen die nodig zijn om hosting te doen en hierbij in een abonnementsvorm computing diensten aan te bieden. 

 Proximus-ICT-Expert             

De hybride cloud is een mix van een aantal manieren die Mobile Access gebruikt om ICT aan de gebruikers aan te bieden en is gebaseerd op 3 verschillende pijlers.

On premise

Dit is de standaard IT-oplossing. Hier installeren en beheren wij uw eigen servers en netwerkinfrastructuur die op uw eigen locatie staan. Met natuurlijk ook client toestellen en allerlei formaten (PC’s, tablets, smartphones, thin cients, ..).

Public cloud

Een publieke cloud is een oplossing waarbij u geen software en infrastructuur meer aankoopt, maar deze op (maandelijkse) huurbasis afneemt. U verbindt zich met uw toestel met het internet en kan daar de applicatie vinden. U hoeft ze dus niet op de client te installeren. Deze worden SaaS genoemd (Software As A Service). Ons MS Office 365 aanbod is hier een goed gekend voorbeeld van.

Private cloud

Private cloud wordt ook wel private hosting genoemd. U huurt virtuele resources in onze gevirtualiseerde omgeving waarbij u processing power en opslagruimte betaalt. Deze infrastructuur is ondergebracht in het state-of-the-art Mobile Access Datacenter. De software en het OS blijven wel volledig onder uw controle. Het is dus de meest flexibele vorm van cloud. Deze vorm van cloud wordt IaaS genoemd (Infrastructure As A Service).


Schrijf u in op onze

eZine voor IT-professionals


Ik schrijf me in!

Mobile Access 

Uw ICT, onze passie

dé ICT partner voor alle producten, oplossingen & services


25 jaar ervaring

35 ICT professionals

Premium ICT Consulting