Security made simple and efficient

Het verlies van gegevens, een besmetting met een virus of een andere bedreiging hebben zeker gevolgen voor de productiviteit en kost geld.
 
Netwerk security kan je onderverdelen in verschillende deelgebieden. De vooraanstaande producenten van beveiligingsoplossingen proberen om voor al deze deelgebieden een oplossing aan te bieden, liefst via één centraal te beheren tool. 

 
              

Bij security kiest u zelf hoe ver wil gaan. Maar het beheren van al deze security kost tijd en geld. Bent u uren kwijt voor het beheren van elke server? Daarom is het zeker nuttig slimme oplossingen te kiezen die de hindernissen van het traditioneel beheer overstijgen.
 
De belangrijkste criteria bij uw keuze:
  • Zoek een degelijk product. Goedkope oplossingen zijn niet altijd de beste keuze. 

  • Zoek naar een totaaloplossing met één centrale beheerstool. Zo verliest u geen tijd bij het beheer van allerlei verschillende producten, telkens met een andere gebruikersinterface en denkwijze. 
 

Hoe kunt u een veilige netwerkinfrastructuur invoeren en beheren?

 

Opstellen van een security beleid 

Het eerste dat u kan doen is het opstellen van een security beleid waarin u uiteenzet wat de belangrijkste informatiebronnen in uw netwerk zijn en hoe u  deze wil beschermen. De beste manier om dit aan te pakken is door het identificeren van de belangrijkste risico’s die uw organisatie loopt en het zoeken naar producten die deze risico’s opvangen, in samenspraak met een partner als Mobile Access die ervaring heeft met deze trajecten. Wij kunnen u raad geven bij zaken als het testen van kwetsbare plekken en geschikte aanbevelingen doen.

 
Wanneer u de oplossingen heeft geïmplementeerd is het van het grootste belang  dat alle onderdelen up-to-date blijven.

Transparant veiligheidsbeleid

Een ander belangrijk punt is dat uw medewerkers en management het veiligheidsbeleid moeten begrijpen en het als vanzelfsprekend moeten navolgen. Geen paswoorden meer op papiertjes dus.

Evalueren

Tenslotte is het noodzakelijk uw veiligheidsprogramma regelmatig te herzien en te controleren om de effectiviteit te beoordelen.

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Schrijf u in op onze

eZine voor IT-professionals


Ik schrijf me in!

Mobile Access 

Uw ICT, onze passie

dé ICT partner voor alle producten, oplossingen & services


25 jaar ervaring

35 ICT professionals

Premium ICT Consulting