De juiste basis voor uw IT-infrastructuur

Vergeet de apparatuur op uw eigen locatie niet. De serverroom is het hart en de hersens van uw organisatie, maar toch wordt ze vaak ten onrechte stiefmoederlijk behandeld. Veel belangrijke redenen van uitval van de IT-omgeving zijn immers in de serverroom terug te vinden, zoals slechte koeling, elektriciteits-pannes, verkeerde of ongewilde manipulaties, ... 

Als u overstapt op de cloud veranderen de eisen voor uw eigen IT systemen. Cloud of niet, veel vestigingen hebben een infrastructuur die niet optimaal is. Naarmate de cloud intensiever wordt gebruikt, worden kleinere IT systemen in serverruimtes steeds belangrijker. Mobile Access biedt u graag een oplossing op maat voor de infrastructuur die bij u in het bedrijf blijft.

Besparen door te investeren


In de serverroom kunnen ook belangrijke besparingen worden gerealiseerd door slim te investeren. Zo heeft meer dan 25% van de uitgaven van het rekencentrum betrekking op de elektriciteitsfactuur en verdubbelen de elektriciteitsrekeningen van de Europese bedrijven om de 3 jaar.

Mobile Access adviseert u niet alleen bij de keuze voor uw racks en UPS systemen (ook voor grotere vermogen van 100KVA en meer), maar ook bij het uitwerken van de koeling, stroomgenerator, brandbeveiliging en zelfs de fysieke toegangsbeveiliging tot de ruimte, de racks en de servers.

Een speciale plaats in de serverroom wordt momenteel ingenomen door de koeling. 60% van het elektriciteitsgebruik van uw datacenter wordt besteed aan de koeling van de apparatuur (bron: Gartner) Door de snelle opgang van blade servers wordt u als gebruiker in vele gevallen geconfronteerd met het probleem dat een traditionele airco de koeling niet meer aankan. 

Dit heeft 2 belangrijke redenen: 
  • De koude lucht kan de warme plaatsen in de serverroom niet afdoende bereiken waardoor de rest van de ruimte veel te ver moet worden gekoeld.

  • De warme lucht kan de airco niet efficiënt bereiken door luchtwervelingen in de ruimte.

 

Dit kan eenvoudig opgelost worden door de airco te plaatsen daar waar ze nodig is en bovendien een maximaal rendement biedt, in de rij van de server racks. Het principe van inline koeling is hierop gebaseerd en levert daardoor gigantische besparingen op.

Mobile Access begeleidt u bij het uitbouwen van uw serverroom en bekabelingsnoden zodat u via een degelijke basisinfrastructuur de juiste basis legt voor de rest van uw IT park. Mobile Access levert u niet alleen advies bij het bepalen van de serverroom componenten, maar kan u ook bijstaan bij het implementeren van gestructureerde bekabeling (koper en/of fiber) en elektrische bekabeling. Zo kan u uw hele netwerk in vertrouwen aan ons overlaten.

 Schrijf u in op onze

eZine voor IT-professionals


Ik schrijf me in!

Mobile Access 

Uw ICT, onze passie

dé ICT partner voor alle producten, oplossingen & services


25 jaar ervaring

35 ICT professionals

Premium ICT Consulting