Mobiele oplossingen voor field inspecties

Field-Inspections---Mobiele-oplossingen-voor-field-inspecties-(650x89)

Installaties, containers en materialen moeten steeds in perfecte staat zijn zodat de operationele werking niet in het gedrang komt. Om deze operationele werking optimaal te garanderen moeten er voortdurend en tijdig inspecties worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat deze controles voldoen aan de gewenste kwaliteitseisen en gebeuren volgens de vastgelegde procedures. De verzamelde informatie moet worden samengevoegd en ter beschikking  worden gesteld voor verdere analyses. Op basis van deze gegevens is het mogelijk om pro actief te handelen en sneller in te kunnen grijpen bij wederkerende gedetecteerde problemen.
  

Digitale inspectieformulieren

In de praktijk  houden de meeste controleurs niet van het vervullen van de noodzakelijke administratieve taken. Met de mobiele field inspectie oplossing behoord het papier werk tot het verleden. Omdat belangrijke zaken automatische worden ingevuld en gegevens op een eenvoudige manier kunnen worden geregistreerd kan de controleur zich focussen op het effectief uit voeren van de inspecties. Een klant specifieke navigatiestructuur zorgt ervoor dat alle te controleren elementen worden gecontroleerd.

Het digitale inspectieformulier verhoogt de kwaliteit van de controles en heeft men inzicht in zijn week of dag planning met de daaraan gekoppelde inspectiedetails. De online verbinding zorgt ervoor dat men altijd de meest actuele gegevens en documenten ter beschikking heeft.

Deze transformatie van de papieren inspectieformulieren naar een digitale inspectie registratie vereenvoudigd het administratieve proces en vermijd fouten omdat de gegevens niet meer manueel moeten worden ingegeven  in het centrale systeem voor verdere verwerking. 
   

Toepassingsgebied 

In alle sectoren worden dagelijks controles uitgevoerd. Vele van deze inspecties worden nog uitgevoerd op papier. In de meeste werksituaties kan men gebruik maken van mobiele apparatuur om de digitalisering van deze inspecties te ondersteunen. Het papierwerk behoort tot het verleden en uw digitale fotocamera kan je voortaan thuis laten.
  

Voordelen

  • Controles gaan sneller , dus goedkoper

  • Uitsluiten van onvolledige controles

  • Gegevens real-time beschikbaar

  • Verlagen van de foutmarges

  • Vereenvoudiging van administratie

  • Geen papieren meer

 
Field Inspections - Tablet PC   

Tablet en laptops pc's

Voor het raadplegen en registreren van gegevens zijn robuuste tablet pc’s en laptops zeer geschikt voor gebruik in de buitendienst. Deze tablet pc's zijn voorzien van een daglicht afleesbaar display en beschikken over draadloze communicatie mogelijkheden via WiFi en 3G/4G met GPS. Panasonic Toughbook oa biedt laptop oplossingen aan waarbij door het draaien van het scherm de laptop veranderd in een robuuste PC met touch screen.


Field Inspections - Tablet


Handheld terminals / PDA's

Compacte handheld terminals  worden gebruikt in toepassingen waar een groot beeldscherm niet noodzakelijk is en men vooral een handzaam apparaat wil. De keuze voor een robuuste oplossing is sterk afhankelijk van de werkomgeving. Afhankelijk van de gewenste functionaliteiten beschikken bepaalde terminals over een performante 1D/2D  barcode scanners of Rfid scanner. Naast een snelle processor, voldoende geheugen en de 3G/4G communicatie beschikken de terminals over een duidelijk leesbaar scherm en een batterij capaciteit die een hele dag kan worden gebruikt.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via sales@mobileaccess.be
of het nummer 03 870 68 00
 


Schrijf u in op onze

eZine voor IT-professionals


Ik schrijf me in!

Mobile Access 

Uw ICT, onze passie

dé ICT partner voor alle producten, oplossingen & services


25 jaar ervaring

35 ICT professionals

Premium ICT Consulting