Software compliancy? Neem dit onderwerp serieus!

28 april 2016

Banner_BSA

De gevolgen van illegale software

Bedrijven denken vaak dat er voldoende licenties aanwezig zijn, maar door de complexiteit van het beheer is dat vaak niet het geval. Dit kan helaas grote financiële gevolgen hebben bij een controle door bijvoorbeeld de BSA. De Business Software Alliance (BSA) is een samenwerkingsverband van softwareleveranciers en hardwarepartners tegen illegale software. Hun belangrijkste doel is het opsporen van illegaal softwaregebruik.

Wat houdt een BSA controle in?

Bij een dergelijke controle moet u aantonen dat u de juiste licenties heeft voor de vastgestelde software. Niet alleen moet u de ontbrekende licenties onmiddellijk aankopen om ze verder te kunnen gebruiken. Daarnaast betaalt u ook een aanzienlijke schadevergoeding die zelfs hoger dan de kostprijs van de licenties kan zijn.

Onze raad? Vermijd dit en vraag advies aan specialisten

Schakel uw IT-specialisten in en geef de opdracht om alle aanwezige software te inventariseren. U bespaart uzelf veel kopzorgen en vooral tijdverlies.

Twijfelt u of uw bedrijf beschikt over de juiste licenties?

Mobile Access kan u helpen. Met onze Mobile Access Software Audit maken we een geautomatiseerde inventaris van de software op alle werkstations en servers. We maken de balans op en adviseren u (indien nodig) bij het compliant brengen van de licenties.

Wist u trouwens dat u Mobile Access kan aanduiden als contactpersoon
bij een (BSA) controle?

Wij nemen u dan alle administratie uit handen en zorgen voor een optimaal verloop van de controleprocedure.

Meer informatie? Contacteer ons!Schrijf u in op onze

eZine voor IT-professionals


Ik schrijf me in!

Mobile Access 

Uw ICT, onze passie

dé ICT partner voor alle producten, oplossingen & services


25 jaar ervaring

35 ICT professionals

Premium ICT Consulting