Windows Server 2016: kleiner, slanker en lichter

07 december 2016

Windows-Server-2016Microsoft introduceert het nieuwe server besturingssysteem Windows Server 2016 en heeft als één van de vernieuwingen dat het juist minder heeft. Dit is wat u moet weten.

Nieuw in Windows Server 2016

Windows Server 2016 is het eerste voor de cloud geoptimaliseerde server besturingssysteem. Er komt weer een verschil in de functionaliteiten tussen de Standaard-editie en de Datacenter-editie. Deze laatste krijgt extra functionaliteiten voor cloud-mogelijkheden bij dataopslag, replicatie en netwerkservices. Het nieuwe systeem biedt de mogelijkheden voor de privé en hybride cloud die u nodig heeft om snel tegemoet te kunnen komen aan bedrijfsvereisten.

Van 'Per processor' naar 'Per core' model

Een andere vernieuwing in de 2016-versie van Windows Server is dat Microsoft zijn prijsmodel aanpast. In plaats van licentiekosten Per processor (socket) stapt Microsoft over op de Per core licensing. Daar waar in het oude model de licenties per CPU werden aangeschaft, worden in het nieuwe model de 2-core packs geïntroduceerd.

Waarom kiezen voor Windows Server 2016?

  • Ingebouwde beveiliging: verbeter de beveilig en beperk de risico's met meerdere beschermingslagen ingebouwd in het besturingssysteem.

  • Ontwikkel je datacenter: bespaar geld en wordt flexibeler met softwarematige computer-opslag- en netwerktechnologieën geïnspireerd op Microsoft Azure.

  • Innoveer sneller: gebruik nieuwe technologieën zoals Windows-containers en Nano Server voor nieuwe manieren om on-premise en in de cloud gebaseerde apps te implementeren en uit te voeren.

Meer weten over Windows Server 2016?
Stuur ons een mail en we nemen contact met u op!


Schrijf u in op onze

eZine voor IT-professionals


Ik schrijf me in!

Mobile Access 

Uw ICT, onze passie

dé ICT partner voor alle producten, oplossingen & services


25 jaar ervaring

35 ICT professionals

Premium ICT Consulting